MÉTA SQL-szakértő

A MÉTA Program adatait egy "MS-SQL rendszer" kezeli. Az adatrekordok (sorok) száma többszáz-ezres, az adattáblák kapcsolatrendszere igen kiterjedt és bonyolult. A MÉTA SQL-szakértő feladata, hogy segítséget nyújtson az eligazodásban, az önálló munkában, a szükséges rekordok – de CSAK a szükséges rekordok – lekérdezésében és a MÉTA adatbázis biztonságának megőrzésében.

A MÉTA SQL-szakértő nem végez elemzéseket, nem generál térképeket, de hatékonyan és ellenőrzötten támogatja az adatokhoz való hozzáférést!

Kérdéseivel vagy igényeivel kérjük forduljon a MÉTA-kuratóriumhoz!A MÉTA Program összetett tematikájú alapadatai öt fő adattáblába vannak szervezve: kvadrát, táji élőhely, hatszög, élőhely és potenciális vegetáció. Eredményes SQL-lekérdezéshez nélkülözhetetlen e táblák tartalmának és szerkezetének ismerete.


SQL mintalekérdezések egyedi igények szerint továbbfejleszthető példatára! A hozzáférést – jogi és adatvédelmi okok miatt – csak regisztrált felhasználóinknak biztosítjuk. Kérem olvassa el az adatbázis használatára vonatkozó szabályozást. Az adatbázis használatához szükséges "KÉRELEM és PÁLYÁZAT" című adatlapot (RTF formátumú fájlt) honlapunkról letöltheti.


Az SQL-szakértővel lekérdezett és elmentett fájlokat itt "veheti át", vagyis letöltheti, átmásolhatja saját adathordozójára.


MÉTA Program, MÉTA Fotótár, MÉTA adatoló
MÉTA Élőhely-Ismereti Útmutató (ÉIÚ), MÉTA Adatlap-Kitöltési Útmutató (AL-KÚ)
(C) MÉTA Informatika, 2005, 2009, 2014MTA ÖK Ökológiai és Botanikai Intézet
Fejlesztette: Életszövedék Bt. & Horváth Ferenc, Külső szakértő: Hatvany Béla Csaba